dilluns, 21 de novembre del 2011

Rebuig


Recordeu allò de la felix culpa, de l'errada afortunada? Alguns de vosaltres vau voler compartir-ne algunes, d'errades. Però i el rebuig? Hi ha alguns punts en comú entre equivocar-se i ser rebutjat? Tot i tractar-se de conceptes ben diferents, el principal punt de contacte és el de com ens afecten errada i rebuig.

No és estrany que qualsevol persona emprenedora conegui l'error i el rebuig, I és a partir de l'error i el rebuig que tira endavant, que passa a l'acció. Conceptes com el del mapa del tresor, o el de la llei de l'acció ens hi ajuden.

Íñigo García Ureta, en el seu llibre Éxito, un libro sobre el rechazo editorial (Trama editorial, 2011) ens acosta al que suposa el rebuig dins d'un àmbit concret: l'editorial. El rebuig no és a priori bo o dolent, ha de ser vist com a una oportunitat per a tirar endavant. Al llibre de García Ureta, Petra Sluka ens parla de J.K. Rowling, l'autora de Harry Potter, de qui es diu que va rebre una vintena de cartes de rebuig. Joanne Kathleen Rowling "Només podia permetre's fotocopiar un cop el manuscrit, així que va haver d'esperar pacientment a que cada editorial seguís el procés que fa que el manuscrit acabi a dalt de la pila i, un cop rebutjat, a que li tornin per correu". Avui diuen que és la tercera persona del seu país en volum de guanys, i a banda d'això ha estat nomenada oficial de l'Imperi Britànic o condecorada amb el premi Príncep d'Astúries, per posar dos exemples. Èxit doncs, després d'una vintena de rebuigs.

Nota: El vídeo d'aquest post no ens parla del rebuig, però ens fa pensar sobre la importància de tornar-se a aixecar.

Mòdul formatiu: Desenvolupament i recursos personals.
Crèdit: Desenvolupament personal.
Bloc de continguts: Identitat personal i autoconeixement.

10 comentaris:

  1. pos nose, no creo que en estos momentos es para decir que no a todo pero, un minimo de algo pos o estaria mal.

    ResponElimina
  2. Hacer un error y rechazarlo no es bueno por que si lo rechazas no seras consciente del error. Cuando se hace un error hay que retificarlo para saberlo otra vez.

    ResponElimina
  3. aques video a demostrat q tot no sur perfecte sempre tenim herror q podemo coreguirr y esn sebla be aques videoo asi la gennn se dona conata q simpre hi ha difucultats. en la vida.

    ResponElimina
  4. ja que aquest vídeo ens mostra que per un error hem de comensals de nou corregint l'error. sempre no surt com nosaltres volem ..

    ResponElimina
  5. pos este vidio, nos a enseñado que se aprende a base de errores no ay que dejar los errores a tras ay que rectificar .

    ResponElimina
  6. Aquest video esta molt be perque tracta de una colla castellera que a estat fent un esfroç gran durant un temps hi ha arribat el dia en que tenien que exivir-se hi an tingut molts obstacles que traverssari.De tots aquets obstacles e impediments alfinal han lograt pujar l'escales sesnse caure això vol dir que en la nostra vida tot el podem fer,del errors s'aprèn.

    ResponElimina
  7. este video es molt bo per en ensenya que ay que aprender dels nostres errors

    ResponElimina
  8. aquet video em sembla una bona rao per corregir errors i adonar-se de que no els errors son dulents si no que son coses que pasen per a fer-lo millor aprendre.No per que una persona cometi algun error ja es mes dulenta que altre.

    ResponElimina
  9. aquest vídeo és interessant, però molt difícil emocionalment que he vist fer oameni.Din en tan gran mesura en la qual tots estan units i les mesures de seguretat que tots tenim alguna cosa aprendre

    ResponElimina
  10. un un error no es buenoo pero se aprende a base de errores y eso es lo unicoo bue de que puede aprender muchoo asiii

    ResponElimina